UITVERKOCHT: Geert Groote najaarslezing door Paul Scheffer

14 dec 2018 (16:00 - 18:00)

 

Op vrijdagmiddag 14 december geeft Paul Scheffer een lezing in Museum Geert Groote Huis (GGH) met als titel: ‘Mensen en grenzen – hoe maakbaar is migratie?’
De lezing start om 16.00 uur, inloop is vanaf 15.45 uur. De toegangskaarten zijn allemaal UITVERKOCHT!

Vrijheid behouden door grenzen te stellen
Al sinds Paul Scheffer de val van de Berlijnse Muur meemaakte, is hij geïntrigeerd door grenzen. Naar aanleiding van de vluchtelingencrisis, het vertrek van de Britten uit Europa en de muur die Trump wil bouwen, heeft Scheffer zijn ideeën geordend en verder uitgewerkt. Voor hem bestaat er geen vrijheid zonder vorm: een open samenleving vraagt om grenzen. Maar hoe voorkomen we dat opnieuw muren worden opgetrokken? Onlangs verscheen zijn boek ‘De vorm van vrijheid’. Gebruikmakend van geschiedenis, filosofie en geografie analyseert hij de hedendaagse globalisering. Daarbij trekt hij ferme conclusies over Europa. Hij gaat in op de toekomst van de Europese Unie die de binnengrenzen heeft geslecht, maar nog geen afdoende bescherming van haar buitengrenzen heeft.

Over Paul Scheffer
Paul Scheffer (1954) is publicist en hoogleraar Europese studies. Hij was eerder onder meer correspondent in Parijs en Warschau. Sinds 1990 schrijft hij voor NRC Handelsblad. Zijn artikelen verschenen in tal van grote Europese dagbladen. Van 2003 tot 2011 was Scheffer buitengewoon hoogleraar grootstedelijke vraagstukken aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is hij hoogleraar Europese studies aan de universiteit van Tilburg en de Universiteit van Amsterdam.

Hoe komt u aan uw toegangskaarten?
1. U koopt uw kaarten aan de kassa van Museum Geert Groote Huis

2. U kunt uw kaarten voor 10 euro per stuk (Vrienden en vrijwilligers betalen 5 euro per kaart) per e-mail bestellen bij djdeweerd@ziggo.nl onder opgave van uw NAW-gegevens en het aantal personen waarmee u komt. Op hetzelfde moment maakt u € 10 euro per persoon (vrienden en vrijwilligers van het GGH betalen € 5,- per persoon) over naar bankrekeningnummer NL98 RABO 0177 8963 88 ten name van Stichting Realisatie Gedachtengoed Geert Groote. Na ontvangst van uw aanmelding en uw betaling sturen we u per mail de toegangsbewijzen toe.
N.B. Een andere bestelwijze (bijvoorbeeld telefonisch) is niet mogelijk. Ook is het niet mogelijk om een kaart te reserveren zonder direct af te rekenen.

Op 14 december meldt u zich, met uw toegangsbewijs, tussen 15.45 uur en 16.00 uur bij de kassa van het Museum Geert Groote Huis.

Let op
We hebben ruimte voor maximaal 100 gasten. Wacht dus niet te lang met de aankoop van uw toegangsbewijs.

Klik hier voor een artikel uit Trouw over Paul Scheffer

Klik hier voor een artikel uit Trouw over het nieuwste boek van Paul Scheffer