‘Adem’. Tentoonstelling door Gosia Kalisciak

01 apr 2017 (11:00) t/m 31 mei 2017 (17:00)

“In onze maatschappij haasten we ons van de ene gebeurtenis naar de andere …. en vergeten tussendoor adem te halen.

Momenten van emoties rationaliseren en kaderen we in om ons niet te laten afleiden van ons vermeende doel. Het “hier en nu” bestaat nauwelijks voor ons, met onze aandacht leven we al in een toekomst die er nog niet is. Verlies en loslaten, als natuurlijke verwerkingsprocessen, krijgen amper ruimte. We sluiten ons af voor de pijn en de negatieve gedachten die we hiermee associëren en vluchten weg naar de eerstvolgende gebeurtenis.

In dit project wil ik tegenstellingen verkennen en laten zien dat bij voldoende tijd en aandacht ‘loslaten’ niet alleen verlies geeft. Loslaten geeft loutering en maakt een positieve uitwerking mogelijk. Loslaten biedt ruimte om voorbij verlies, een goede herinnering te bewaren en een nieuw begin te maken”.

Gosia is als beeldende kunstenaar gespecialiseerd in beeldhouwen en fotografie. Naast docente in haar eigen atelier is ze freelance docent op diverse locaties in Nederland. In 2016 is ze uitgeroepen tot één van de honderd meest talentvolle fotografen van Nederland ( New Photo Dutch Photography Talent 2017). Haar thema’s zijn meestal geïnspireerd of gebaseerd op emoties.

Meer informatie over Gosia
www. fotgoska.com
www.gosiakalisciak.blogspot.nl
www. atelier52.nl