Word vrijwilliger

Het Geert Groote Huis (GGH) zoekt vrijwilligers die als gastheer/gastvrouw of beheerder aan de slag willen. Momenteel houdt een betrokken groep van zo’n veertig a vijftig vrijwilligers het GGH draaiende, waardoor het vijf dagen in de week geopend kan zijn. Het GGH maakt door middel van een permanente tentoonstelling en de daarmee verbonden activiteiten de wereld van Geert Groote en zijn gedachtegoed tastbaar. Het GGH stelt zich ten doel de ideeën van Geert Groote naar onze eigen tijd te vertalen en concentreert zich op de cultuurhistorische betekenis van de persoon Geert Groote en de waarde van zijn ideeën in onze tijd.

Wat gaat u doen als vrijwilliger bij het Geert Groote Huis?
Als enthousiaste en klantvriendelijke gastvrouw/gastheer ontvangt u bezoekers, geeft u informatie over het GGH en verricht u eenvoudige horecataken zoals het schenken van koffie en thee. U kunt zelfstandig werken, goed met mensen omgaan en u hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast hebt u affiniteit met de culturele sector. Als u het leuk vindt, kunt u ook op termijn als gids wandelingen gaan begeleiden of presentaties gaan houden voor gasten aan het GGH.

Beheerder gezocht
Tevens wordt gezocht naar mensen die als beheerder voor het  GGH kunnen functioneren. Een belangrijke taak van de beheerder is het openen en sluiten van het GGH, waarbij technische installaties als verlichting, media, vaatwasser et cetera worden aan- of uitgezet. U bent consciëntieus, betrouwbaar, communicatief en beschikt over enige technische vaardigheden. Een andere vereiste is dat u woonachtig bent in de binnenstad van Deventer of in de directe omgeving daarvan.

Wilt u nadere informatie betreffende deze vrijwilligersfuncties, neem dan contact op met ons via info@geertgrootehuis.nl