Stadsverlichting Deventer

12 feb 2017 (17:00) t/m 21 mrt 2017 (16:00)

Op zondagmiddag 12 februari start het kunstproject ‘Stadsverlichting Deventer’ in en rond het Museum Geert Groote Huis. Centraal staat hierbij het werk van 8 dichters op en rond het Lamme van Dieseplein en van 8 kunstenaars in het museum. Het project duurt tot en met 21 maart. De dichtregels op het plein zijn dagelijks te bewonderen, de tentoonstelling in het Geert Groote Huis is geopend van woensdag tot en met zondag.

Insluiten in plaats van uitsluiten
Het woord stadsverlichting kun je letterlijk en figuurlijk opvatten. Daardoor krijgt het een zekere speelsheid en is het een opening naar verschillende betekenissen. Een verlichte geest klinkt misschien hoogdravend, maar in de huidige tijd lijkt de behoefte te groeien tot verandering. Andere normen en waarden. Insluiten in plaats van uitsluiten. Uitgaan van dat wat nodig is. Vertrouwen op intuïtie en meer vrouwelijke eigenschappen in de mens. Het is een proces van bewustwording, van het afpellen van laagjes met overtuigingen. Iets wat iedereen voor zich moet doen, maar waarin we elkaar wel kunnen versterken en inspireren.

Stadsverlichting Deventer

Krijnie Beyen
Stadsverlichting is van oorsprong een initiatief van Tijn Touber. Hij wil hiermee een cultuur van geestelijke verlichting stimuleren. Krijnie Beyen heeft het naar Deventer vertaald en zij is de stuwende kracht achter het project. Krijnie Beyen is ondernemend kunstenaar en begeleider van systemische opstellingen. Zij combineert haar beeldende werk met het organiseren van zinvolle kunstprojecten. Het begint ermee, volgens Krijnie, dat iedereen de verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen leven en leefomgeving. Door Stadsverlichting Deventer hoopt zij mensen te inspireren.

Verlichte diners
Tijdens Stadsverlichting Deventer worden op 22 februari, 1 maart, 8 maart en 15 maart in de glazen koepel van Museum Geert Groote vier “verlichte”diners georganiseerd. Vier gespreksleiders belichten op verschillende wijze datgene waar hun passie ligt binnen het thema van het project. Per avond is er ruimte voor 12 gasten. Inloop vanaf 18.30 uur. Start 19 uur. Het programma wordt gelardeerd door een driegangendiner (of andersom). De plek biedt zicht op het Lamme van Dieseplein met de “verlichte” dichtregels. Ook een bezoek aan de tentoonstelling is onderdeel van het programma. De dinertafel wordt letterlijk verlicht met een filmische impressie. Komt en laat u inspireren. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten op de website van Stadsverlichting Deventer

Wanneer kunt u terecht?
De gedichten op en in etalages rond het Lamme van Dieseplein zijn altijd toegankelijk. Het Museum Geert Groote Huis is geopend van woensdag tot en met zaterdag, van 11.00 uur tot 16.00 uur. Op zondag openen we om 13.00 uur de deuren en sluiten ze weer om 16.00 uur. De toegangsprijs is 5,= euro per persoon, inclusief Virtual Reality belevenis.