11e Geert Groote Dag: Gemeene festival – de ♀ factor is helaas afgelast!

17 nov 2019 (13:00 - 19:00)

Helaas hebben we het Gemeene Festival moeten afgelasten!

Voor de derde keer organiseert Museum Geert Groote Huis Het Gemeene Festival. Deze invulling van de 11e Geert Groote Dag vindt plaats op zondag 17 november 2019.

De 11e Geert Groote Dag maakt deel uit van een drieluik, dat als thema heeft: De ♀ factor. Dit drieluik begint op vrijdag 15 november met een lezing door Griet Vandermassen. Op zaterdag 16 november opent in Museum Geert Groote Huis de expositie: ‘Dames, Darwin & Devotie’. Het Gemeene Festival op zondag 17 november sluit het drieluik af.

Het Gemeene Festival 2019 bestaat uit 2 delen:

  • Een huiskamerfestival in de binnenstad van Deventer en
  • Een gezamenlijke afsluiting met een borrel in Museum Geert Groote Huis

Ook dit jaar weer langs meerdere huiskamers

Tijdens het middagprogramma doet u drie verschillende huiskamers aan. Op deze manier maakt u kennis met een dichter, een zanger en een gespreksleider. De keuze voor huiskamers als podium voor dichters, zangers en gespreksleiders komt voort uit het feit dat Geert Groote de mensen op zocht in hun eigen huizen om samen vorm en inhoud te geven aan dat wat hun leven zin gaf.

De ♀ Factor

Het Gemeene Festival heeft dit jaar als thema: De ♀ Factor. Hiermee wordt verwezen naar een zeer actueel en veelbesproken onderwerp: hoe is het gesteld met de positie van de vrouw? Elke artiest zal dit thema op zijn of haar eigen manier invulling geven.

Wat gaat er gebeuren?

Iedere gast krijgt een (van de 6) route(s) toegewezen die hem of haar leidt langs 3 huiskamers. Iedereen gaat op bezoek bij een dichter, een zanger en een gespreksleider.

Tijden

13.00 uur – 13.45 uur: ontvangst in het Geert Groote Huis.

13.45 uur – 14.00 uur: gasten gaan naar de eerste huiskamer van hun route.

14.00 uur – 14.30 uur: eerste sessie

14.30 uur – 15.00 uur: de gasten gaan naar de volgende huiskamer.

15.00 uur – 15.30 uur: tweede sessie

15.30 uur – 16.00 uur: de gasten gaan naar de laatste huiskamer

16.00 uur – 16.30 uur: derde sessie

16.30 uur – 17.00 uur: de gasten gaan naar Museum Geert Groote Huis

17.00 uur – 19.00 uur: afsluitende bijeenkomst met muziek, drank en hapjes.

Performers

De performers die zullen optreden, zijn:

  • Levi Weemoedt,
  • Henk Jansen,
  • Aafke Romeijn,
  • Ellen Deckwitz,
  • Johanneke ter Stege en
  • Robin Bleeker.

Er kan geen keuze gemaakt worden voor bepaalde performers: de gasten laten zich verrassen.

Wat kost dit?

Deelname aan dit Festival kost € 15,= per persoon. Vrienden en vrijwilligers van het Geert Groote Huis betalen € 12,50 per persoon. Voor houders van de Museumkaart is de toegang slechts € 10,=.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Let op

We hebben ruimte voor maximaal 100 gasten. Wacht dus niet te lang met uw aanmelding, want vol is vol!

1.U kunt tot 15 november naar Museum Geert Groote Huis gaan om daar uw toegangskaart(en) bij de kassa te kopen.

2. Of u meldt zich voor 15 november aan via museumggh@ziggo.nl onder opgave van uw NAW-gegevens en het aantal personen waarmee u komt. Op hetzelfde moment maakt u € 15,= per persoon (vrienden en vrijwilligers van het GGH betalen € 12,50 per persoon, Museumkaarthouders betalen € 10,= per persoon) over naar bankrekeningnummer NL98 RABO 0177 8963 88 ten name van Stichting Realisatie Gedachtengoed Geert Groote. Na ontvangst van uw aanmelding en uw betaling sturen we u per mail de toegangsbewijzen toe. Neem uw museumkaart mee op 17 november, zodat we hem kunnen scannen.

Een andere bestelwijze (bijvoorbeeld telefonisch) is niet mogelijk. Ook is het niet mogelijk om een kaart te reserveren zonder direct af te rekenen.

Op 17 november meldt u zich, met uw (uitgeprinte) toegangsbewijs en eventueel uw museumkaart, tussen 13.00 uur en 13.45 uur bij de kassa van het Museum Geert Groote Huis, alwaar u een route krijgt toegewezen. Er zijn ook routes geschikt voor mensen die slecht(er) ter been zijn (dichtbij het Geert Groote Huis, zonder trappen e.d.). Geef op 17 november bij de kassa aan dat u daarvoor in aanmerking wilt komen.

Deze dag is mede tot stand gekomen met behulp van een financiële bijdrage van de Provincie Overijssel.