Nieuws

Lezing door CvdK Andries Heidema op 28 oktober

Op 28 oktober kwam de Commisaris van de Koning, de heer Andries Heidema, een lezing geven in het kader van onze expositie over Thomas a Kempis. U kunt de tekst hier teruglezen: Toespraak 550ste sterfdag Thomas a Kempis door Andries Heidema op 28 oktober 2021.

Vlogserie ‘Wie is Thomas?’

‘Wie is Thomas?’ is de grote vraag die centraal staat in de zoektocht van Thomas. In een 8-delige videoserie gaat Zwollenaar Thomas op onderzoek uit naar het verhaal van Thomas a Kempis. Wie was deze man, wat was zijn impact en mogen we hem met recht de grootste influencer uit Zwolle noemen?

Deze serie start op zondag 25 juli en gaat wekelijks uitgezonden worden via de kanalen van ANNO. Dit najaar zal de complete film te zien zijn op RTV Oost. ANNO biedt deze film aan in het kader van het 550ste herdenkingsjaar van Thomas a Kempis.

De presentatie wordt uitgevoerd door Thomas Siemonsma en het camerawerk door Julius Media.

Deventer Stadspenning voor Piet Tillema

Piet Tillema heeft vrijdagmiddag 3 mei uit handen van burgemeester Ron König de Deventer Stadspenning met bijbehorende oorkonde ontvangen.

Piet Tillema heeft verschillende functies vervuld voor Deventer en haar inwoners. Dat was ook in ruimer verband binnen de provincie Overijssel en in het algemeen belang.

Piet Tillema heeft zich ingezet voor:
Stichting Geert Groote Huis en Stichting Piet Tillema Fonds
Stichting Realisatie Gedachtegoed Geert Groote
Doopsgezinde Gemeente Deventer
Stichting Industrieel Erfgoed
Stichting Oud Deventer

De heer Piet Tillema weet mensen te binden. Zijn inzet is vasthoudend, betrokken en veelzijdig geweest.

Interactieve speurtocht voor bovenbouw basisonderwijs

We zijn erg blij met de nieuwe speurtocht over Geert Groote en zijn tijd, die op onze eigen tablets geïnstalleerd is. Je kunt de speurtocht dus alleen doen met een tablet van het Geert Groote Huis.
Wil je een keer met een groepje kinderen (onder begeleiding van een volwassene) de speurtocht doen? Reserveer dan via reserveringen@geertgrootehuis.nl

IMG_5240

Moderne Devotie op UNESCO-lijst van immaterieel werelderfgoed

Op woensdag 24 februari 2016 zal Wietse Burger, fractievicevoorzitter van het CDA te Deventer, de volgende motie indienen bij de Raadsvergadering:

Motie_vreemd_-_Burger_CDA_-_Moderne_Devotie_24-02-2016

Uiteraard steunt het Geert Groote Huis deze motie van harte. We zijn erg verheugd over alle aandacht die dit idee momenteel krijgt. En we hopen op een goed resultaat!