Museum Deventer

Bent u van plan om binnenkort een bezoek te brengen aan een museum in Deventer? Kom dan langs bij museum het Geert Grote Huis, gevestigd in het centrum van Deventer. U vindt het museum in het hart van Deventer en er zijn meerdere parkeerplaatsen in de buurt van museum het Geert Groote Huis. Op nog geen 4 minuten loopafstand van het museum vindt u de centrumgarage Deventer. Hier kunt u zolang u wilt en voor een lage prijs uw auto kwijt. Routebeschrijvingen naar de centrumgarage kunt u vinden op onze routepagina

✔ Centrum Deventer ✔ Voor jong & oud ✔  Museumcafé / -winkel

In het museum vertellen we het verhaal van de bekende Deventenaar Geert Groote. Hoe kwam hij tot zijn inzichten, waarom had hij kritiek op de kerk en de samenleving en waarom is zijn gedachtegoed nog altijd actueel? Op een interactieve manier probeert het museum antwoord te geven op deze vragen. Voor 5 euro kunt u al een bezoek brengen aan het museum en dankzij het museumcafé is er ook de gelegenheid voor het drinken van een kop koffie, thee of fris.

Museum Deventer: Het Geert Groote Huis

Het verhaal van Geert Groote wordt verteld aan de hand van drie thema’s. Het eerste thema ‘afkeer’ bevindt zich in het museumcafé. Dit is het begin van uw museumbezoek en hier wordt in de vorm van een kroonluchter afbeeldingen getoond die de zeven deugden en ondeugden uitbeelden, zoals afgunst, gulzigheid etc.

Het tweede thema genaamd ‘ommekeer’ bevindt zich in de achterzaal van het museum. Hier wordt het leven van Geert Groote verteld. Hoe hij na een vrij losbandige jeugd, na een periode van ziekte, tot inkeer komt. Dit wordt verteld aan de hand van zes kabinetten met elk een eigen thema. Bij elke thema wordt een link gelegd met de actualiteit. Nieuw is onze Virtual Reality Experience. Zet de Occulus Rift op uw neus en waan u in de kapel van de Broeders van het Gemene leven in de 16e eeuw.

Het derde en laatste thema ‘inkeer’ bevindt zich in de kelder van het museum. Hier zullen we u niet nog meer informatie aanbieden. Door middel van een lichtprojectie, die zichtbaar is op de vloer en een klein beetje achtergrond geluid proberen we de emotie bij u aan te spreken. Verder zijn er drie bezinningscellen met elk een beeldscherm en zitje voor één persoon. Hier kunt u kijken naar een aantal filmpjes die vertraagd worden afgespeeld en die emoties en overpeinzingen teweeg brengen.

museum deventermuseum in deventer

 

Museumwinkel Geert Groote Huis

Naast een museumcafé beschikt het Geert Groote Huis ook over een museumwinkel. Hier vindt u een uitgebreide collectie boeken die informatie geven over de thema’s die worden behandeld in het museum. Naast boeken is er ook een ruime keus aan ansichtkaarten, gadgets en andere souvenirs.

De museumwinkel bevindt zich in het entreegebied van het museum. De winkel is zonder entreebewijs voor het museum te bezoeken en is geopend tijdens de openingsuren van het Geert Groote Huis.

Museum Deventer, groepsbezoek?

Het is ook mogelijk om als groep een bezoek te brengen aan het museum. Het museum is uitstekend toegankelijk voor bezoekers die minder goed te been zijn. Een hellingbaan en een lift zijn aanwezig, evenals een gehandicaptentoilet.

Voor groepen is het ook mogelijk om buiten de reguliere openingstijden een bezoek te brengen aan het museum. U kunt hiervoor contact opnemen met ons via reserveringen@geertgrootehuis.nl.

Uw museumbezoek plannen?

Dit is niet nodig. U kunt tijdens de reguliere openingstijden van het museum een bezoek brengen aan het Geert Groote Huis museum. Hier meer informatie over de toegangsprijzen en openingstijden. Wij heten u alvast van harte welkom in ons museum!

Meer informatie kunt u verkrijgen via het telefoonnummer +31 (0)570 85 89 99 of u kunt ons mailen op info@geertgrootehuis.nl.