Geert Groote Dag: Het Gemeene Festival 2018

07 okt 2018 (13:00 - 20:00)

Wegens groot succes heeft organisator Museum Geert Groote Huis ervoor gekozen om de succesvolle formule van vorig jaar nog een keer te herhalen bij de 10e Geert Groote Dag. Daarom bent u ook dit jaar weer van harte welkom bij Het Gemeene Festival. Het thema is dit jaar: Hoe doen we het: wij of zij of samen?

Dit festival bestaat uit 2 delen:
• Een huiskamerfestival in de binnenstad van Deventer en
• Een gezamenlijke afsluiting met soep en brood in Museum Geert Groote Huis

Ook dit jaar weer langs meerdere huiskamers
Tijdens het middagprogramma doet u drie verschillende huiskamers aan. Op deze manier maakt u kennis met een dichter, een zanger en een gespreksleider. De keuze voor huiskamers als podium voor dichters, zangers en gespreksleiders komt voort uit het feit dat Geert Groote de mensen op zocht in hun eigen huizen om samen vorm en inhoud te geven aan dat wat hun leven zin gaf.

Hoe doen we het: wij of zij of samen?
Het Gemeene Festival heeft dit jaar als thema: Hoe doen we het: wij of zij of samen?. Hiermee leggen we een link met het actuele thema polarisatie, een verschijnsel waar Geert, in zijn missie naar zorg, respect en acceptatie voor de medemens, zeker een mening over gehad zou hebben. De optredens tijdens het Gemeene Festival stellen u in de gelegenheid om op zoek te gaan naar uw eigen opvattingen. En ook dat past mooi bij Geert Groote, die de mensen stimuleerde om zelf na te denken en niet automatisch dat op te volgen wat het systeem van je vroeg.

Wat gaat er gebeuren?
Iedere gast krijgt een (van de 6) route(s) toegewezen die hem of haar leidt langs 3 huiskamers. Iedereen gaat op bezoek bij een dichter, een zanger en een gespreksleider. Mocht u slecht(er) ter been zijn: er zijn routes uitgestippeld die dan geschikt zijn voor u. Geef het even aan als u zich op 7 oktober meldt.

Tijden
13.00 uur – 13.45 uur: ontvangst in het Geert Groote Huis.
13.45 uur – 14.00 uur: gasten gaan naar de eerste huiskamer van hun route.
14.00 uur – 14.30 uur: eerste sessie
14.30 uur – 15.00 uur: de gasten gaan naar de volgende huiskamer.
15.00 uur – 15.30 uur: tweede sessie
15.30 uur – 16.00 uur: de gasten gaan naar de laatste huiskamer
16.00 uur – 16.30 uur: derde sessie
16.30 uur – 17.00 uur: de gasten gaan naar Museum Geert Groote Huis
17.00 uur – 20.00 uur: afsluitende bijeenkomst met een inspirerende act, muziek, drank, hapjes en een eenvoudige maaltijd.

Performers
De performers die zullen optreden, zijn:
• Hugo de Haas van Dorsser,
• Wibo Kosters,
• Ischa den Blanken,
• Brenda Bee,
• Vera Bon en
• Ina Brouwer.
Er kan geen keuze gemaakt worden voor bepaalde performers: de gasten laten zich verrassen! Als afsluiter voor iedereen treedt Kas Driessen op.

Wat kost dit?
Deelname aan dit Festival kost € 12,50 per persoon.
Vrienden en vrijwilligers van het Geert Groote Huis betalen slechts € 10,- per persoon.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Let op
We hebben ruimte voor maximaal 100 gasten. Wacht dus niet te lang met uw aanmelding,
want vol is vol!

1.U kunt tot en met 7 oktober naar Museum Geert Groote Huis gaan om daar uw toegangskaart(en) bij de kassa te kopen.

2. Of u meldt zich voor 7 oktober aan via djdeweerd@ziggo.nl onder opgave van uw NAW-gegevens en het aantal personen waarmee u komt. Op hetzelfde moment maakt u € 12,50 per persoon (vrienden en vrijwilligers van het GGH betalen € 10,- per persoon) over naar bankrekeningnummer NL98 RABO 0177 8963 88 ten name van Stichting Realisatie Gedachtengoed Geert Groote. Na ontvangst van uw aanmelding en uw betaling sturen we u per mail de toegangsbewijzen toe.

Een andere bestelwijze (bijvoorbeeld telefonisch) is niet mogelijk. Ook is het niet mogelijk om een kaart te reserveren zonder direct af te rekenen.

Op 7 oktober meldt u zich, met uw (uitgeprinte) toegangsbewijs, tussen 13.00 uur en 13.45 uur bij de kassa van het Museum Geert Groote Huis, alwaar u een route krijgt toegewezen. Er zijn ook routes geschikt voor mensen die slecht(er) ter been zijn (dichtbij het Geert Groote Huis, zonder trappen e.d.). Geef op 7 oktober bij de kassa aan dat u daarvoor in aanmerking wilt komen.