Kelderfest!

24 feb 2024 (19:30 - 22:30)

Kelderfest 2024 in de kelder van het Geert Groote Huis Deventer

Tijdens Kelderfest 2024 zie je op 24 februari Monday W in de kelder van het Geert Groote Huis. Kelderfest bestaat uit een onbetaald programma dat zich in de kelders van Deventer bevindt en een betaald programma dat bovengronds plaats zal vinden in de grotere locaties van Deventer. In de kelder van het Geert Groote Huis kan je gratis het optreden van Monday W ontdekken. Info vind je via www.kelderfest.nl

Monday W
De Rotterdamse beeldend kunstenaar en muzikant Hidde van Schie werkt in Brussel aan een divers oeuvre dat bestaat uit schilderijen, sculpturen, tekeningen, collages en muziek. Als vervolg op eerdere instrumentale releases bracht hij in 2013 zijn debuut uit als singer-songwriter. Rond dezelfde tijd nam hij samen met Jeroen S. Rozendaal als Wild Wild Ambient Boys het album ‘We Don’t Rock’ op. In 2020 bracht hij opnieuw een album uit met songs, genaamd ‘Time Is A Spider’, dit keer als Monday W, gevolgd door enkele instrumentale releases onder dezelfde naam. Onlangs presenteerde hij The Dirt; een verzameling van 5 albums, elk bestaande uit 13 instrumentale nummers met enkel elektrische gitaar. Vital Weekly schreef hierover: “Complex, frail, intense and movingly up-close and personal”.

Veel van het hierboven genoemde werk is uitgegeven door het Deventer platenlabel Esc.rec. en verkrijgbaar bij het optreden.

Over Kelderfest
Kelderfest wordt georganiseerd door BRUT, Burgerweeshuis en Deventer Verhaal in samenwerking met Bibliotheek Deventer, De Perifeer, dEVENTer, Deventer Schouwburg, Kunstenlab, MIMIK en Museum EICAS en wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel en gemeente Deventer.