Minecraft speurtocht ‘Plekken van plezier’

14 jul 2019 (00:00) t/m 14 sep 2019 (17:00)

“Plekken van Plezier”

We nemen je mee terug in de tijd naar het Deventer van vroeger. In deze tijd mochten de meeste kinderen niet naar school omdat zij moesten werken. Maar het leven was voor de kinderen niet altijd zwaar, er mocht ook plezier gemaakt worden. Verken in Minecraft de digitale “Plekken van Plezier” van vroeger. Zoals een oude bioscoop, de kinderkamers van vroeger en uiteraard hun speelgoed. Ga op zoek naar codes, speur naar aanwijzingen en kraak raadsels waar je een prijs mee kunt winnen. Hint-hint-hint: het is supergaaf !!!!

De hele zomervakantie Minecraften

Heb je zin in een leuke zomervakantie met Minecraft? In de Bibliotheek Deventer kan je de hele zomervakantie mee doen aan de Minecraft-Speurtocht. Er zijn elke dag (behalve zondag) twee computers met Minecraft beschikbaar. Kijk voor de openingstijden van de bibliotheek op https://www.bibliotheekdeventer.nl/.

Super Minecraft Event

Get your Gadget!

Tijdens Open Monumentendag op 14 en 15 september kan je de gekraakte codes inruilen voor een cadeau dat je écht niet wilt missen! Kom met je gekraakte codes naar de echte bouwwerken in Deventer en ruil de codes in voor de oplossing van het raadsel. Als je naar de stad gaat, zoek dan de dingen die je ook in Minecraft gevonden hebt.

Info voor je (groot-) ouders:

Deze educatieve activiteit wordt aan alle kinderen aangeboden in het kader van Open Monumentendag 2019. Spelenderwijs beantwoorden de kinderen vragen en lossen ze raadsels op over gebouwen en tradities uit de Deventer geschiedenis. Ondertussen leren zij dus van alles over Deventer en de oude bouwwerken die vandaag de dag nog steeds in de stad te vinden zijn. Het thema van Open Monumentendag is “plekken van plezier” – de raadsels in de Minecraft-wereld gaan over plekken, waar kinderen in de stad van vroeger plezier konden beleven- zoals een oude bioscoop, de kegelbaan etc. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar t/m 14 jaar.

  • 14 juli t/m 10 september – op eigen gelegenheid mee doen aan de virtuele speurtocht in Bibliotheek Centrum (gratis)
  • 14 + 15 september – Open Monumentendag, speurtocht door echte monumenten met een leuke herinnering

Deze activiteit wordt u aangeboden door: De Bibliotheek Deventer, Archeologie Deventer, Museum Geert Groote Huis en Architectuurcentrum Rondeel in samenwerking met Stichting GeoFort Herwijnen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Deventer, de provincie Overijssel en de belangeloze inzet van onze vrijwilligers.