Moderne Devotie wandeling

18 jun 2022 (14:00 - 15:30)

Geert Groote (1340-1384) is ongetwijfeld de beroemdste burger die de stad Deventer in haar rijke historie heeft voortgebracht. Zijn gedachtegoed over een rechtvaardiger wereld is vertaald in wat later de Moderne Devotie is gaan heten.

Kom wandelen door het Deventer van Geert Groote en de Moderne Devotie. Een inspirerende wandeling onder leiding van een wandelgids van het Geert Groote Huis.
Laat u rondleiden door een fraai en middeleeuws aandoend gedeelte van onze stad. Tijdens deze rondwandeling staan we stil bij de overgebleven sporen van de Moderne Devotie.

De gids neemt u mee naar de plek waar eens het huis van de familie Groote heeft gestaan. Verder neemt u een kijkje in de (Franciscaner) Broederenkerk, u bezichtigt de contouren op het plaveisel waar eens de Ursulakapel heeft gestaan en u luistert naar de uitleg over Ursula en haar 11.000 maagden. Volg de sporen en geniet van de verhalen die u een inzicht geven in de tijd van de Moderne Devotie. Het kan niet anders of u gaat tijdens deze rondgang ook parallellen ontdekken tussen die tijd en de onze.

Ook willen wij u tijdens deze wandeling kennis laten maken met een aantal markante personen uit die tijd. Natuurlijk met Geert Groote zelf; maar ook met Floris Radewijns, Salome Sticken, Johannes Brinckerinck, Lamberta van Dieze, Thomas a Kempis en vele anderen.

De prijs voor de wandeling en de entree van het Geert Groote Huis bedraagt € 9,50. Bezitters van de Museumkaart betalen € 2,50.

De aanvang van de wandeling is 14.00 uur. De wandeling duurt circa 1,5 uur. U hoeft zich niet van te voren aan te melden. Zorg dat u zich voor 14.00 uur gemeld heeft bij de kassa van Museum Geert Groote Huis.