Rondwandeling Moderne Devotie

07 okt 2023 (14:00 - 15:30)

Zoals gebruikelijk biedt Museum Geert Groote Huis ook dit jaar weer een aantal rondwandelingen aan langs de sporen van de Moderne Devotie in een prachtig historisch gedeelte van de binnenstad van Deventer.

De Moderne Devotie is een hervormingsbeweging geweest in de 14e en 15e eeuw en ontstond uit het gedachtegoed van Geert Groote (1340-1384). Groote wordt wel gezien als de grootste burger die Deventer heeft voortgebracht en wiens invloed zich tot op de dag van vandaag nog steeds doet gelden.

Naast andere sporen van de Moderne Devotie staan we tijdens onze rondwandeling o.a. stil op plaatsen waar eens de huizen van het Gemeene leven hebben gestaan. We vertellen u over het ontstaan, het functioneren en de uiteindelijke teloorgang van deze huizen. Ook een aantal zeer markante figuren uit die tijd, zoals Geert Groote zelf, Johannes Bringerinck, Salome Sticken, Reynier en Aleyt Buiskens, Florens Radewijns, Lambertha van Diese en menig ander passeren de revue.

De wandeling start bij het Geert Grootehuis-Museum op het Lamme van Dieseplein, waar u zich aan de balie kunt opgeven.

De prijs is €10,50 per persoon. Als u in het bezit bent van een Museumkaart, dan betaalt u slechts € 2,25 per persoon.

We vertrekken om 14.00 uur.

Na onze rondwandeling kunt u in het museum uw kennis verder verrijken of in ons café van een kopje koffie of thee genieten.

De rondwandelingen vinden in 2023 plaats op:
6 mei en 20 mei;
3 en 17 juni;
1 en 15 juli;
5 en 19 augustus;
2 en 16 september;
7 en 21 oktober