Tentoonstelling: de boekenkast van Georg Hartong

25 feb 2019 (17:00) t/m 02 jun 2019 (17:00)

Een belangrijk deel van het boekenbezit van het museum is afkomstig van een schenking door Georg Hartong. Om hem te eren draagt de tentoonstelling zijn naam.

Het boekenbezit van Museum Geert Groote Huis draait om Geert Groote, zijn nalatenschap, Moderne Devotie, tijdgenoten en opvolgers.
Het museum heeft boeken van drie- tot vierhonderd jaar oud, die de aanwezigheid van Moderne Devotie in hun tijd aantonen. Daarnaast zijn er talloze boeken, brochures en artikelen die het voortdurende onderzoek sinds de 19e eeuw naar Moderne Devotie beschrijven.

De huidige tentoonstelling laat een keuze uit het boekenbezit van het Geert Groote Huis zien. Deze keuze is gemaakt door Georg Hartong en berust op zijn onderzoek.
Met deze tentoonstelling worden niet alleen belangrijke boeken van het museum in het zonnetje gezet. Ook wordt Georg Hartong geëerd. Zijn onderzoek leverde belangrijke aanwinsten op voor het boekenbezit van het museum. Bovendien heeft hij het museum veel uit zijn eigen verzameling geschonken. Daarvoor is het Geert Groote Huis hem enorm dankbaar.